U bevindt zich hier: Nieuws / Financiële tegemoetkoming bij verhuizing

Contact

Telefoon:
0800-2225555

E-mail:
info@salarisservicenoord.nl

Financiële tegemoetkoming bij verhuizing

08/04/2013

Het is mogelijk om een werknemer een vergoeding te geven voor zijn verhuiskosten als de verhuizing verband houdt met de dienstbetrekking. In dat geval kunt u (zowel onder de overgangsregeling als onder de werkkostenregeling) voor de verhuiskosten van een werknemer een vrijgestelde vergoeding betalen. Naast de vergoeding van de werkelijke kosten voor het overbrengen van de boedel mag u nog een belastingvrije verhuiskostenvergoeding geven van maximaal  € 7750,-, bijvoorbeeld voor de herinrichtingskosten. Voorwaarde is wel dat het gaat om een verhuizing die voldoende samenhangt met de dienstbetrekking. Daarvan is sprake als de werknemer meer dan 25 kilometer van het werk woont en verhuist, waardoor de afstand tussen zijn nieuwe woning en zijn werk ten minste 60% minder wordt. Daarbij is het wel belangrijk dat de werknemer verhuist binnen twee jaar na aanvaarding van de nieuwe dienstbetrekking.

Aan- en verkoopkosten woning
De aan- en verkoopkosten van de nieuwe woning kunt u niet onbelast vergoeden. Besluit u om aan- en verkoopkosten van woningen van werknemers bij bedrijfsverplaatsingen en andere zakelijke verhuizingen te vergoeden, dan vormt dit
"loon met een bestemmingskarakter". U moet hierover onder de overgangsregeling eindheffing tegen het enkelvoudige tarief afdragen. Onder de werkkostenregeling kunt u dit loon ook als eindheffingsloon onderbrengen in uw vrije ruimte.

Bron: De SalarisAdviseur

Terug naar overzicht «

Realisatie: Marganza