U bevindt zich hier: Nieuws / Arbeidsconflict over auto van de zaak

Contact

Telefoon:
0800-2225555

E-mail:
info@salarisservicenoord.nl

Arbeidsconflict over auto van de zaak

25/03/2013

Er ontstaan - na afloop van een arbeidscontract- regelmatig conflicten over de auto van de zaak. Dat komt omdat er geen duidelijke afspraken zijn gemaakt over deze secundaire arbeidsvoorwaarde.

Werkgevers laten oud-werknemers vaak onterecht opdraaien voor resterende kosten van een auto van de zaak na afloop van het arbeidscontract. Wanneer een arbeidscontract voortijdig eindigt, mogen de resterende lease-kosten soms doorberekend worden aan de (oud-) medewerker. Maar niet altijd. Daar ontstaan conflicten over. Soms houden werkgevers onterecht een deel van het loon in.

Schriftelijke afspraken
Zelfs als er schriftelijke afspraken over zijn gemaakt, mogen werkgevers nog niet in alle gevallen de kosten doorberekenen. De rechter zal bij een conflict toetsen of de bepaling voldoende duidelijk is en kijken naar de reden van ontslag. Wanneer iemand vrijwillig voortijdig ontslag neemt en hem is voldoende duidelijk gemaakt dat daar kosten aan verbonden zijn, mag het. Maar wanneer iemand ontslagen wordt om bedrijfseconomische redenen, vindt de rechter het over het algemeen niet redelijk en billijk om de kosten door te berekenen.

Mondelinge afspraken
Vaak worden dergelijke afspraken mondeling afgedaan en leiden ze uiteindelijk tot conficten. Als de werkgever niet kan bewijzen dat er duidelijke afspraken zijn gemaakt, kan hij de werknemer niet verplichten de resterende leasetermijn te betalen. In sommige gevallen wordt er wel een dergelijke bepaling opgenomen in de gebruikersovereenkomst van de leaseauto, maar deze blijkt vaak op het moment van vertrek te onduidelijk. De bewijslast ligt dan bij de werkgever.

Wat te doen?
Werkgevers wordt aangeraden om heldere afspraken omtrent de leaseauto schriftelijk vast te leggen en dit vooraf goed door te nemen met de werknemer. Zo weet de werknemer te allen tijde waar hij aan toe is wanneer hij ontslag neemt. Maak de consequenties van het ontslag inzichtelijk. Heldere communicatie is heel belangrijk. Bedrijven worden aangeraden om de afspraken duidelijk vast te leggen.

Bron: Salarisnet

Terug naar overzicht «

Realisatie: Marganza